Za hubnutí do plavek ženy utrácejí jako před krizí

Ať už si o krizi a chuti zákazníků utrácet za nákupy říkají ekonomičtí odborníci cokoli, touha žen vypadat sexy v plavkách není ani letos o nic menší. „Průměrná cena objednávky za přípravky na hubnutí je 1200 korun,“ říká šéf internetové lékárny DocSimon.cz doktor Jan Bureš. „Lidé utrácejí stejně jako v předchozích letech,“ potvrzuje internetový lékárník.

Největším hitem sezóny je známá pilulka Alli. „Nový přípravek Alli zabraňuje vstřebávání tuků a vyžaduje dietu s vynecháním nebo alespoň omezením tuků. Jinak hrozí akutní průjmová příhoda,“ varuje doktor Bureš. „Jsem přesvědčen, že spousta uživatelů Alli měla tuto zkušenost,“ dodává šéf lékárny.

Odborník varuje před nejčastější chybou při užívání produktů určených ke snížení tělesné hmotnosti. „Zcela jistě je to gaučové hubnutí – žádná úprava jidelníčku, žádný pohyb a pocit, že tableta vše vyřeší. Bez pohybu a redukce příjmu se hubne těžko,“ popisuje doktor Bureš.

Mezi nejžádanějšími přípravky je letos i další novinka, unikátní ústní sprej Hoodia. „Spolehlivě snižuje chuť k jídlu. Po vstříknutí roztoku do úst totiž nemáte chuť vůbec na nic,“ vysvětluje lékárník. Třetím nejprodávanějším přípravkem je Lipoxal, který intenzivně odbourává podkožní tuk a působí zejména v rizikových partiích.

Přípravky na hubnutí na internetu častěji kupují ženy než muži. „Osm z deseti nakupujících jsou ženy,“ potvrzuje doktor Bureš. Lidé si také stále více zvykají nakupovat on-line. „Za poslední dva roky naše tržby vzrostly desetinásobně,“ potvrzuje šéf internetové lékárny DocSimon.cz.

zde najdete více informací o DocSimon.cz