Specializace na bezlepkovou a bezlaktózovou dietu se vyplatila

(Praha 16. 7. 2015) – První měsíc provozu má za sebou nová lékárna v nákupním centru STOP&SHOP v Březiněvsi na území Prahy 8. Její specialitou je bezlepkový a bezlaktózový sortiment. Celá kategorie zdravé výživy tvoří 14 % celkového obratu.

Březiněveská lékárna patří mezi první takového zaměření. Brzy by ale měl být sortiment dostupnější. „Po zkušenostech za první měsíc určitě část sortimentu pro pacienty s intolerancí laktózy a pro lidi, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu převezmou i ostatní lékárny,“ říká Juraj Kulich, nákupčí lékáren společnosti Salfa, která je provozovatelem lékárny.

Nový obchod je zajímavý i z hlediska konceptu prodeje. „Jde o naši první lékárnu, kde si může pacient sám vybrat, co potřebuje, případně poradit se s laborantkou nebo magistrou,“ vysvětluje Juraj Kulich.

Prodejna v Březiněvsi je zatím největší lékárnou Salfy, ať už rozlohou 100 čtverečních metrů či šíří sortimentu (v nabídce je zhruba 3600 položek). Lékárna funguje od pondělí do neděle od osmi do jednadvaceti hodin.

Nejprodávanější kategorií lékárny je kosmetika se 37% podílem na obratu.

Již zmiňovaná zdravá výživa je druhou nejprodávanější kategorií. Nejžádanějším výrobkem je bezlepkový a bezlaktózový chléb od společnosti Nutrifree, což je toskánská značka založená v roce 2004 firmou Nuova Terra.

zde najdete více informací o akciové společnosti Salfa