Online lékárna DocSimon v pololetí vyrostla o deset procent

(Praha 10. 8. 2012) – O desetinu více zákazníků letos obsloužila internetová lékárna DocSimon.cz. V Česku nejvíce přibývá zákazníků, kteří si objednané zboží vyzvedávají osobně v kamenných pobočkách.

Vyplývá to z meziročního srovnání počtu odeslaných zásilek internetové lékárny DocSimon.cz. Oproti stejnému období loňského roku firma vyřídila o 9,7 procenta více objednávek. „V tuzemsku přitom nejvíc vzrostly osobní odběry,“ říká vedoucí online lékárny doktor Jan Bureš, podle něhož si pro objednané zboží přímo na prodejnu přišlo o 10,2 procenta více zákazníků.

V Praze přibylo o témět pět procent lidí, kteří si objednané zboží nechají expresně doručit ještě tentýž den. Jinak na domácím trhu lékárna zaznamenává pokles zájmu o služby České pošty. „Meziročně jsme poštou odeslali o jedenáct procent méně balíčků,“ přiznává šéflékárník.

Roste naopak prodej do členských zemí Evropské unie. Zásilek do Německa přibylo o 31 procent, Velká Británie posílila o 22,4 procenta. Téměř o dvacet procent více zásilek odešlo také do Rakouska. „Zásilky do ciziny pro nás ale představují jen dvaadvacet procent celkového prodeje,“ dodává Jan Bureš.

Slovensko představuje pro internetovou lékárnu DocSimon s šestinovým podílem zásilek třetí nejvýznamnější trh. „Zatímco zásilky přes Slovenskou poštu stagnují, přes přepravní firmu GLS jsme vypravili o třiadvacet procent více zásilek,“ říká doktor Bureš.

zde najdete více informací o DocSimon.cz