Expense Reduction Analysts je na českém trhu už pět let

(Praha 9. 6. 2016) – Mezinárodní síť poradců zabývajících se snižováním firemních nákladů funguje v Česku už pět let. Za tu dobu experti na řízení nákladů pomyslně zkontrolovali téměř tři čtvrtě miliardy korun firemních rozpočtů ve 21 různých nákladových oblastech.

„Hodnota všech projektů dosahuje částky 720 milionů korun, doposud jsme firmám prokazatelně ušetřili celkem 64,2 milionů korun,“ upřesňuje Jiří Rybár, řídící partner české sítě Expense Reduction Analysts (ERA). Suma dosažených úspor se přitom každým dnem zvyšuje, protože ERA průběžně jejich výši u klientů vyhodnocuje. Poradci v tuzemsku dokončili nebo právě pracují na 152 projektech.

Nejčastěji úspory, a tedy i zdroj možných firemních rezerv, poradci nacházejí v nákladech na bankovní služby, obalové materiály, dopravu, energie a úklid. Nejvyšší podíl úspor ERA nachází v telekomunikačních a bankovních službách a v nákladech na pracovní oděvy. „V těchto kategoriích je možné ušetřit více než třetinu rozpočtu,“ uvádí Jiří Rybár.

Na českém trhu nyní působí třináct poradců. „V květnu jsme získali novou posilu, v současnosti dokončujeme jednání s dalšími dvěma partnery,“ dodává šéf české pobočky. Experti pracující pro firmy sídlící v Česku přitom v případě potřeby využívají expertíz i dalších 700 poradců celosvětové sítě nebo sami pracují na klientských projektech v zahraničí.

Základní ukazatele

2015 12
2016 13

Perlička
Služeb využívají i Manažerka roku 2014 paní Zuzana Ceralová Petrofová, ředitelka a jednatelka Petrof, spol. s r. o. a Podnikatel roku 2015 pan Zdeněk Pelc, předseda představenstva GZ Media, a. s.

zde najdete více informací o Expense Reduction Analysts