Přes internetový e-recept nakupuje zhruba desetina zákazníků

Internetová lékárna DocSimon.cz už tři roky úspěšně provozuje aplikaci e-recept. Za tu dobu už zpracovala téměř 14 000 online receptů.

Jak je u jiných e-shopů běžné, velká část zákazníků aplikaci využívá spíš jenom pro zjištění ceny. Zhruba 40 % zákazníků si léky přes internet ale také skutečně koupí. Pro lékárnu tak prodeje na e-recept představují zhruba deset procent obsloužených zákazníků.

K čemu aplikace slouží? Nejlépe to pochopí ženy, které se starají o blaho své rodiny a současně si váží svého času, i peněz, které tak mohou ušetřit. Jednak si můžete ušetřit čas strávený sháněním předepsaného léku – komu už se někdy nestalo, že mu lékař vystavil předpis na přípravek, který v nejbližší lékárně buď vůbec neměli, nebo stál víc, než někde jinde?

„Na webové stránce e-receptu stačí zadat, jaký přípravek zákazník požaduje a my ještě během stejného pracovního dne pošleme pacientovi informaci, kolik u nás zaplatí. Rovnou si může požadované léky objednat a v klidu vyzvednout v některé z našich lékáren,“ vysvětluje doktor Jan Bureš, šéf internetové lékárny DocSimon. Samozřejmostí je, že pokud lékárna daný přípravek nemá, objedná jej.

Pokud si kupujete jen jeden Paralen měsíčně, asi moc neuspoříte. Ale běžná rodina může nakupováním online ušetřit až několik stokorun. Chcete příklad? Představme si rodinu, kde maminka i dcera užívají hormonální antikoncepci. Dcera se vzhledem k vyššímu výskytu žloutenky rozhodla nechat naočkovat. Tatínek vlivem věku a stresu potřebuje modrou podporu do ložnice, aby maminka neměla pocit, že ji zanedbává. Babička užívá antidepresivum, a dědečka trápí klouby.

V běžné lékárně byste za léčiva utratili zhruba o šest set korun více, než když je objednáte prostřednictvím e-receptu – nemluvě o tom, že nic nemusíte shánět, všechno jenom zadáte do počítače a pohodlně vyzvednete.

Tabulka: Srovnání běžného nákupu a nákupu prostřednictvím e-receptu

zde najdete více informací o DocSimon.cz