Nominace Mikova na Ceny Czech Grand Design

(Mikulášovice 27. 1. 2016) – Výrobky firmy Mikov jsou celkem třikrát v širší nominaci Akademie Ceny Czech Grand Design.

V kategorii Designér roku bylo nominováno studio Olgoj Chorchoj za návrh kapesních nožů pocket a kolekci svítidel a poklopů. Samotná firma Mikov pak byla opět za kolekci nožů pocket nominována v kategorii Výrobce roku a konečně nominaci získal i v kategorii Objev roku designér Mikova Ondřej Němec za návrh nože list.

„Nominace v tomto prestižním ocenění designu vnímáme především jako velkou poctu,“ řekl Miloš Pařík, generální ředitel firmy Mikov. „Zároveň je to pro nás potvrzením, že kvalita a design jsou správnou strategií. A samozřejmě, je to také závazek k tomu, abychom do budoucna v této cestě pokračovali.“

Vyhlášení letošního ročníku Ceny Grand Design proběhne 19. března 2016 ve Stavovském divadle a bude přímý přenosem vysíláno Českou televizí. Během večera bude z nominovaných vyhlášena nejprve trojice finalistů a následně pak vítěz dané kategorie. Kromě toho bude možné od 23. února do 1. května v Národním technickém muzeu navštívit výstavu, která představí všechny nominované produkty i designéry.

Firma Mikov sídlí v severočeském městě Mikulášovice a je přímým pokračovatelem více než dvě staletí trvající průmyslové výroby nožů. Vychází z tradice nožířské řemeslné zručnosti, ale její nové produkty odrážejí progresivní trendy nožířství 21. století. Platí to jak pro nominované výrobky list i pocket, tak i pro outdoorový nůž patron, který Mikov uvede na trh na přelomu letošního února a března.

zde najdete více informací o společnosti Mikov