Nákupy za „stravenky“ oproti loňsku vzrostly o čtvrtinu

Rostoucí význam zaměstnaneckých benefitů poskytovaných formou platebních poukázek dokládá i obchodní statistika online lékárny DocSimon.cz – při stejných tržbách vzrostl meziročně počet plateb uskutečněných poukázkami o čtvrtinu.

„Za osm měsíců jsme letos přijali 5310 plateb poukázkami oproti loňským 4228 transakcím,“ potvrzuje doktor Jan Bureš, šéf DocSimon.cz. Oproti loňsku tak platby stravenkami posílily o 25,6 procenta, online tržby za stejné období přitom vzrostly jen o 2,2 procenta. „Je vidět, že poukázky jsou pro obchod stále důležitější,“ dodává Jan Bureš. Ve stejném období roku oproti roku 2009 narostl podíl poukázek dokonce o 34,9 procent, ovšem při růstu tržeb o čtvrtinu.

Ani přes razantní nárůst plateb poukázkami není na místě strach z jejich zneužívání. „Nepřijímáme klasické ‚stravenky‘ na jídlo, ale poukázky určené pro péči o zaměstnance,“ vysvětluje doktor Bureš.

Novým trendem je přechod na elektronické poukázky. „Buď jde o standardní platební karty, nebo firmy využívají systémy cafeterie, kdy si zákazník zboží nebo služby objednává přes internet,“ říká šéflékárník. „Tyto platby ale zatím tvoří jen zlomek všech nákupů,“ upřesňuje.

zde najdete více informací o DocSimon.cz