Brexit nebude mít na Mikov negativní dopad

(Mikulášovice 27. 6. 2016) – V souvislosti s referendem o setrvání v Evropské unii, které minulý týden proběhlo ve Velké Británii (tzv. Brexit), firma Mikov neočekává, že by utrpěla ve svém exportu nebo importu ztráty.

„Pro výrobu nožů i nástrojařinu dovážíme materiál z ostatních zemí Evropské unie, stejně tak náš export směřuje zejména do Německa, Nizozemí a Francie, mimo Evropu pak do USA a Ruska,“ uvedl Jan Marek, obchodní ředitel Mikova.

Jedinou komponentou, kterou Mikov z Velké Británie dováží, je kluzná fólie na podložky nožů, která je však vzhledem k celkové ceně nože prakticky zanedbatelnou položkou. Proto by se ani výrazný propad hodnoty libry nebo potenciální zavedení cla na ceně nožů neprojevil.

Mikov je v současnosti největším českým výrobcem sportovních, loveckých, outdoorových a kapesních nožů. Ve svých výrobcích klade důraz jak na kvalitu provedení, tak i na design, což se projevilo například tím, že za kolekci nožů pocket letos získal prestižní designové ocenění Czech Grand Design a mezinárodní cenu Red Dot Awards.

zde najdete více informací o společnosti Mikov